20 Dorpsommetjes in Leudal en Peel en Maas

20 dorpsommetjes in Leudal & Peel en Maas
Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele gezellige dorpen in Peel en Maas en Leudal. Het handzame boekwerkje is geactualiseerd en voorzien van enkele nieuwe ommetjes. In het boekje staan maar liefst 20 bijzondere wandelingen in en om dorpskernen. De z.g. ommetjes laten u kennis maken met de authenticiteit en de bijzondere kenmerken van diverse dorpen in Leudal en Peel en Maas. Wandel ontspannen door historische beekdalen en langs de vele kastelen en molens. Ontdek de cultuurhistorie en de rijke natuur van het Leudal of de Peel.

In deze bijzondere setting van cultuur, historie, platteland en natuur, vindt u mooie rustieke dorpjes die meer dan het ontdekken waard zijn. Uniek in Peel en Maas en Leudal is dat bijna elke dorpskern zijn eigen dorpsommetje kent. In zo’n ommetje geniet u al wandelend – in een route die varieert van 2 tot 8 km – van alle aantrekkelijkheden van het dorp en haar omgeving.

Op initiatief van de toeristische platforms van Leudal en Peel en Maas zijn de leukste dorpsommetjes geselecteerd en vormgegeven in het handzame boekje met de titel ’20 dorpsommetjes in Leudal en Peel en Maas. De routes starten en eindigen altijd bij een horecapunt met voldoende parkeergelegenheid en een sanitaire voorziening. Uiteraard zijn de routes te volgen via de wandelknooppunten.

Het boekje is onder meer verkrijgbaar bij de VVV’s in Peel en Maas en bij het Bezoekerscentrum in Haelen.

 

Scroll naar boven