Nieuw kinderboek gelanceerd
Dit najaar is in kasteel Aldenghoor te Haelen een kinderboek met verhalen over de kastelen in de gemeenten Leudal en Peel en Maas gepresenteerd. Wethouder Stan Backus van de gemeente Leudal mocht tijdens een sfeervolle presentatie het eerste exemplaar in ontvangst nemen. In het boek maken twee kinderen een reis langs zes kastelen in even zovele tijdvakken in de Maasregio. Het boek: “Met Sterre en Pepijn op reis door de tijd. Kastelen langs de Maas” is geschreven door Truus Manders-Scheres van Stichting Edumare uit Ittervoort. Kasteelheer Robert Magnée van het kasteel Horn schreef een voorwoord. De verhalen zijn zoveel mogelijk gebaseerd op feiten uit de Limburgse geschiedenis. Het boek is een onderdeel van het lespakket Macht en Pracht voor de hoogste klassen van de basisschool en de brugklas van het voortgezet onderwijs. In het lespakket worden de boeiende verhalen ondersteund met een interactieve digitale mindmap, aansprekende filmpjes, illustraties en werkopdrachten. Voor de leerkracht is er een speciale handleiding.

Een initiatief van o.a. Het Promotie Platform Leudal
Het initiatief voor het scholenproject is afkomstig van de Promotieplatforms Leudal en Peel en Maas.  Voor het project is een speciale gastheer c.q. ambassadeur van de kastelen in deze regio in de persoon van Laquais Frans ontwikkeld waarmee onder meer de communicatie wordt vormgegeven. Daarnaast is er een toeristisch-recreatieve tak met o.a. een kastelenfietsroute aan de hand van het bekende fietsknooppuntennetwerk waarin ‘de kastelen als parels aan een parelsnoer worden geregen’. Ook is het bedoeling om in voorjaar van 2022 wederom een z.g. ‘Kastelenhepkestocht’ te organiseren en worden er digitale rondleidingen o.l.v. Laquais Frans door een aantal van de deelnemende kastelen gemaakt.

Het kinderboek is vanaf nu te koop
Het boek Met Sterre en Pepijn op reis door de tijd. Kastelen langs de Maas kost 14,95 euro en is verkrijgbaar door een mailtje te sturen naar: info@liefdevoorleudal.nl voorzien van uw naam en adres. Ook is het boek te koop in het Bezoekerscentrum Leudal te Haelen. Basisscholen in de gemeente Leudal en de gemeente Peel en Maas krijgen een gratis basispakket opgestuurd.

Voor meer informatie over kastelen in Leudal e.o. kijk op de speciale website.

Scroll naar boven