Nog op de valreep voor het paasweekend is de fietskaart Boerenroutes in Leudal e.o. van de persen gerold. Maar liefst 8 fietsroutes nemen de fietser kriskras mee door “de voedseltuin van Limburg.” Zo mag Leudal rustig genoemd worden, want er zijn maar liefst 300 agrarische ondernemingen in de gemeente actief. De routes starten vanuit 4 verschillende centrale punten in de gemeente Leudal en de afstanden variëren tussen de 31 en 41 kilometer. Een combinatie is ook mogelijk, want de routes zijn uitgezet aan de hand van het bekende fietsknooppuntennetwerk. Op de fietskaart is een korte schets van de geschiedenis van de landbouw in Leudal gegeven: van de komst van de Bandkeramiekers ongeveer 5.300 voor Christus tot en met de huidige ontwikkelingen. Het is ook mogelijk het boerenleven in Leudal te proeven. Op de kaart staan tientallen adressen waar de producten van het Leudalse boerenland rechtstreeks bij de boer zijn te koop: een breed assortiment van asperges, bosbessen, zuivel, biologisch vlees tot eigengemaakte jam en nog veel meer.

De kaart is gratis verkrijgbaar bij de VVV-Roermond, het gemeentehuis van Leudal in Heythuysen en de bekende Toeristische Informatiepunten in de regio. De agrofietskaart is in opdracht van de gemeente Leudal en het Promotie Platform Leudal gemaakt. Verantwoordelijk voor de inhoud is historisch reisgenootschap Cliotravel. Het behoort tot de uitdrukkelijke doelstelling van het Promotie Platform Leudal om niet alleen de toerist in dit gebied, maar ook de eigen bewoners te informeren over de recreatieve mogelijkheden.

Een remake van de Parels van Leudal over kleine historische monumenten en een fietskaart met de erfenis van het Rijke Roomse leven liggen in het verschiet.

Scroll naar boven