Samen Zorgen Huis Leudal in Baexem

Stichting Samen Zorgen Huis Leudal heeft op 29 april 2019 het eerste Samen Zorgen Huis in gebruik genomen. Het Samen Zorgen Huis is een burgerinitiatief. De zorg wordt gegeven op een prachtige plek, namelijk in het voormalige klooster Mariabosch in Baexem (gemeente Leudal). Het Samen Zorgen Huis, kortweg SZHL, wordt gerealiseerd mét en vóór de zieke medemens, haar of zijn naaste(n) en de inwoners van Leudal en omstreken. Dit gebeurt in samenwerking met de huisarts, verpleegkundige en met de steun van diverse zorginstanties.

Het SZHL is een ‘dicht bij (t)huis ziekenboeg’, waar op liefdevolle en deskundige wijze kortdurende zorg wordt geboden aan patiënten die nu bijvoorbeeld opgenomen moeten worden in het ziekenhuis of er anders te lang moeten verblijven. Er wordt ook palliatieve zorg geleverd. In de laatste levensfase kan hierdoor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven geboden worden voor de gastbewoner.

De Stichting Samen Zorgen Huis Leudal bestaat uit vrijwilligers, die samen het initiatief hebben genomen om op basis van gemeenschapszorg te komen tot een ziekenboeg dicht bij huis. We zijn inwoners uit de gemeente Leudal en omstreken, elk met onze eigen deskundigheid als achtergrond. We werken met plezier en passie aan dit project, omdat we geloven dat samen voor elkaar zorgen een kernwaarde is voor leven in een gemeenschap.

De Stichting heeft de beschikking over een heel bijzonder pand in een bijzondere omgeving: voormalig klooster Mariabosch te Baexem.

Contact details

Lindelaan 8
6095 BT Baexem

E: info@samenzorgenhuisleudal.nl
T: 0475-387129

F: /samenzorgenhuisleudal

Scroll naar boven