Huys en Hof Christien Reinders Buggenum

In 1994 werd door Christien en Jan de gevelboerderij aan de Holstraat 19 te Buggenum aangekocht. Christien wilde graag de ruimte hebben om iets te kunnen opzetten in haar vakrichting: Bloemsierkunst. Tevens wilde ze graag een eigen ruime tuin ontwikkelen en hierin op termijn activiteiten gaan ontwikkelen, die te combineren zouden zijn met haar vak als bloemiste. Jan wilde graag een ruime tuin, waarin gelegenheid was om zijn hobby’s, het kweken van groenten en (klein)fruit, te kunnen uitoefenen en uitbreiden.

Graag wilden ze deze activiteiten in en rondom de eigen woning organiseren. Met een oppervlakte van 2500 m2 aan “eigen grond” en het jaarlijks huren van nog eens 2500 m2 van een aanpalend perceel levert in totaal een halve hectare op en is ideaal om dit alles te realiseren.

In 1995 hebben Christien en Jan een Decoratie/Winkel/Workshoplokaal (35 m2) met overdekt terras (50 m2) gebouwd aan de achterkant van de boerderij. Hierna is ook gestart met met het inrichten van een romantische boerentuin, die vanaf 2004 nagenoeg compleet is. Op het aanpalende perceel grond worden sinds 1996 bijzondere (ook oudere en (deels) Vergeten) Groentesoorten gekweekt, alsmede Tomaten, Kalebassen, Pompoenen en Sierfruit (meer dan 250 soorten Pompoenen). Verder worden hier een veelheid aan bessensoorten (kleinfruit) geteelt.

Het kweken van de pompoenen is inmiddels een “uit de hand gelopen hobby geworden”, dat van heinde en verre geinteresseerde kijkers trekt.

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen en een gezellig kopje koffie met iets lekkers op deze prachtige locatie.

Contact details

Huys en Hof Christien Reinders
Holstraat 19
6082 BA  Buggenum
T. 0475-591184
E. Info@christienreinders.nl

Scroll naar boven