Limburgse Fiets Maasroute

Fietsen langs de Limburgse Maas
‘Welkom op de LF Maasroute’: zie je een bordje met deze tekst, dan sta je aan het begin van een groot fietsavontuur met de Maas als metgezel. Daar waar de Maas Limburg binnenstroomt, verandert de internationale fietsroute EuroVelo 19 de komende 160 kilometer in de Limburgse Maasroute.

Ontdek via deze fietsroute Limburg langs de Maas: van Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de verrassende Maasplassen tot aan Nationaal Park de Maasduinen. Ook komt de route door de gemeente Leudal (Neer). Neem onderweg een rustmoment bij de enorme kunstwerken die speciaal voor Maasfietsers langs de route zijn geplaatst en geniet nog meer tijdens de extra fietslussen door het mooie Limburg.

Kunst langs de Maas
Eventjes van de pedalen en in alle rust genieten van de mooie omgeving. Dit was de inspiratie voor de Limburgse kunstenaar Patrick Kusters om tien enorme zitplaatsen te creëren langs de Limburgse Maasroute, speciaal voor jou als Maasfietser. Met duurzame, robuuste materialen, zoals hout en staal, vallen de kunstwerken binnen het ‘cradle tot cradle’-principe. Bovendien verwijst elk kunstwerk naar een bijzonder verhaal uit de gemeente waarin je je bevindt. Maak een selfie, gebruik #MaasrouteLimburg en lees hieronder meer over deze bijzondere kunstwerken. Maar om ze allemaal te ontdekken, zul je echt op pad moeten gaan…

 

Route details

De fietskaart ‘Fietsen langs de Limburgse Maas’ is te bestellen in de webshop van Hart van Limburg.

Scroll naar boven