B&B Kasteel Baexem

Een ware beleving!  Uniek verblijven en overnachten. 

Kasteel Baexem is een unieke en veelzijdige locatie. Het is niet alleen een plek om te overnachten, het is een plek om te ervaren en te beleven. Een plek waar je rust vindt en waar er ruimte is voor creativiteit. Een persoonlijke plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en vinden. Maar bovenal een plek waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Kasteel Baexem is een bijzonder kasteeltje dat in de 17e eeuw werd gebouwd op het 13e-eeuwse stamhuis van een familie. De eerste bewoners waren telgen van de familie Van Baexem of De Baexem. Mogelijk namen enkele ridders uit Baexem deel aan de Slag bij Woeringen, die plaatsvond in 1288. In de 17e eeuw was de familie Rode van Opsinnich eigenaar, en vanaf 1726 de familie Van der Marck. Dit bleef zo tot in de 19e eeuw. Eind 19e eeuw werd het kasteel gesplitst en werden er nog een aantal verbouwingen uitgevoerd. Het interieur onderging in de 19e en 20e eeuw ingrijpende veranderingen.

Het kasteel was vroeger omgracht. Waar zich eens de groots aangelegde moestuin van de familie bevond vindt je tegenwoordig een unieke botanische tuin met natuurlijke zwemvijver. En in de muziekzaal waar het ontbijt wordt geserveerd bevinden zich unieke muurschilderingen van de kunstschilder Matthijs Röling.

Met uw bezoek draagt u bij aan de instandhouding van het Kasteel Baexem en de botanische tuin. Onderhoud van dit Rijksmonument uit de 17e eeuw is van belang. In 2022 wordt het natuurlijsteen van het dak deels vernieuwd. Ook dankzij u, kunnen toekomstige generaties Kasteel Baexem blijven bezoeken!”

Contact details

B&B Kasteel Baexem
Kasteelweg 7
6095 ND, Baexem

T. 06-30726220
E. info@kasteelbaexem.com

Scroll naar boven