Kraom Brouwerij Heythuysen

Wat begon als het brouwen met een emmertje op het gasfornuis is inmiddels makkelijk te noemen – een uit de hand gelopen hobby. Ook ons heeft het brouwvirus gevat !! Vanaf het aanrecht naar ambachtelijk bierbrouwen met de hele familie. Nadat de ketels en batches steeds groter werden en koelen in de sneeuw geen optie meer was, hebben de broers besloten de schouders eronder te zetten en iets BIGGER te gaan.

Als eerste werd een naam verzonnen puur uit toeval werd in een groepje gelijktijdig dezelfde naam geroepen : KRAOM (wat in het Limburgs dialect betekent Rotzooi/Rommel). Vanaf het schroten van de mouten tot het labelen van de flessen, het hele proces van bierbrouwen wordt met veel enthousiasme uitgevoerd door het eigen team (inclusief het proeven natuurlijk).

Kraom Brouwerij biedt:

 • Brouw workshops / “eigen biertje brouwen”
  Het is mogelijk om in groepjes (2 tot 8 personen) je eigen bier te brouwen. Er wordt uitgelegd hoe bier wordt gemaakt; ingrediënten en brouwproces (uiteraard onder het genot van een proeverij met een bijpassend hapje). De bouwers in spé krijgen alle ingrediënten en een stappenplan waarmee ze aan de slag kunnen (natuurlijk onder begeleiding van het team van Kraom). Als eindresultaat krijgen ze na een aantal weken een gepersonaliseerd biertje mee naar huis.
  Een workshop kan ook cadeau worden gedaan.
 • Proeverijen
  Voor groepen tot maximaal 20 personen worden bierproeverijen verzorgd in de eigen brouwerij of op locatie). Hierbij krijgen de aanwezigen een 6-tal biertjes met bijpassend hapje (zoveel mogelijk streek producten). Eventueel kan een proeverij worden gecombineerd met een BBQ (van een lokale slager waarmee wordt samengewerkt). Tijdens de proeverij wordt uitleg gegeven over het brouwproces en de historie van Kraom Beer.
 • Festivals
  Kraom Brouwerij geeft regelmatig acte de précence op diverse bierfestivals in en buiten Limburg. Hiervoor beschikt men over een eigen barretje met tapinstallatie.

Contact details

Kraom Brouwerij
Mennesweg 12
6093 NJ  HEYTHUYSEN

T. 06-10640818
E. info@kraom.beer

Scroll naar boven