Kasteel Aldenghoor Haelen

Kasteel Aldenghoor met bijgebouwen en tuin kent een rijke historie. Zo woonden hier talrijke adellijke bewoners en geestelijken. De oorsprong van het kasteel dateert al uit de 15e eeuw. Tegenwoordig kun je hier overnachten, heerlijk eten, een feest vieren en zelfs trouwen. Ook voor zakelijke bijeenkomsten zijn er volop mogelijkheden. Het kasteel is volledig intact en open voor publiek.

B&B
Dit is dé ideale plek voor een lekkere midweek of een romantisch, ontspannen weekendje. Onze gastvrouw Vera en gastheer Rogier ontvangen u en zorgen ervoor dat uw verblijf tot in de puntjes geregeld is. Laat u verrassen door een overheerlijk ontbijt met een gebakken eitje.  Geniet ook van ons restaurant, waar de heerlijkste gerechten worden geserveerd voor u !!!! In de bijgebouwen van het kasteel zijn zes ruime en comfortabele kamers gerealiseerd, een tweepersoons appartement en een honeymoonsuite. Alle kamers ademen de authentieke sfeer van het kasteel uit. Hier waan je je in een compleet andere wereld. Eigentijdse luxe wordt hier gecombineerd met de nostalgie van het kasteel. Iedere kamer heeft een eigen naam en kleurconcept met een directe link naar de historie van het kasteel en haar adellijke bewoners van weleer.

Restaurant
De chef’s Michel de Vink en Thomas de Roeper werken op ambachtelijke wijze terwijl zij zich laten inspireren door de seizoenen en producten uit onze eigen streek. Met een lichte invloed van de Franse en Italiaanse keuken toveren zij de verrukkelijkste gerechten op tafel. Het restaurant is 7 dagen per week geopend voor diner en zaterdag en zondag ook voor lunch. Met mooi weer geniet u op het zonnige terras op de binnenplaats van het kasteel. Proef een van de vele speciaalbieren of vele wijnen.

Rondleidingen
De laatste familie die het kasteel bewoonde en het in volle glorie achterliet, is de familie Hallman. De volledige inrichting en vele kunstschatten van deze familie zijn in het kasteel bewaard gebleven. Onze kasteelvrouw Henny Haans heeft zich verdiept in de complete geschiedenis van het kasteel en haar bewoners. Zij leidt u graag rond en vertelt u alles over de historie, kunstschatten en geheimen die het kasteel rijk is. Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen van minimaal 5 tot maximaal 14 personen en duren 2 tot 2,5 uur. Is de groep groter dan splitsen we die groep. De ene groep kan in de kasteeltuin wandelen en in Brasserie Aldenghoor proeven van ons heerlijke Limburgse gebak met koffie of een Lunch, terwijl de andere groep een rondleiding volgt. Rondleidingen zijn € 15,- per persoon.

Verhuur E-bikes en E-choppers
U kunt ook terecht voor verhuur van E- bikes en e-Choppers. Reserveren kan via de website van het kasteel.

Het kasteel is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Contact details

Kasteel Aldenghoor
Kasteellaan 11
6081 AN Haelen

T. 0475 – 203 247 of 06 – 465 933 38
E. info@kasteelaldenghoor.nl

 

Scroll naar boven