De Baronshoeve Baexem

Wij – Peter en Annemarie – zijn in 2019 vanuit Eindhoven verhuisd naar Baexem. Nadat drie van onze vier kinderen het huis uit waren, werd het huis in Eindhoven te groot en was er het verlangen om in een rustigere omgeving te gaan wonen. Weg uit de drukke stad. Toen we op de Kasteelweg aankwamen voor een bezichtiging, vielen we meteen voor de locatie en de sfeer. Hoewel we zochten naar een woonlocatie, bood het nog intact zijnde restaurant op de benedenverdieping veel kansen. Zoveel kansen dat de ideeën oneindig leken. De mogelijkheid een eigen horecaonderneming te starten, gastvrijheid te bieden en mensen te laten genieten van onze prachtige omgeving.

We starten bewust klein. Voorlopig zijn we geopend in het weekend voor koffie, gebak, een drankje en een kleine kaart. Daarnaast bieden we op afspraak mogelijkheden voor een feestje, koffietafel, high tea, wijnproeverij of vergadering.

De Baronshoeve is gevestigd in de voormalige stallen van Kasteel Baexem. Kasteel Baexem begon als een “Donjon”, een grote toren, in het jaar 1000. In de loop van de tijd is er eindeloos bijgebouwd, gesloopt en weer opgebouwd. De huidige vorm stamt uit circa 1680. In 1994 heeft het pand de eerste verbouwing als restaurant ondergaan. Waarna er door de jaren heen nog veel verbouwingen en aanpassingen volgden. De laatste grote verbouwing heeft in 2015 plaatsgevonden.

De Baronshoeve heeft zijn naam te danken aan de bewoners van het kasteel en de Baronsberg die achter het kasteel ligt. Een mooie serene plek waarna het naar een wandeling daar naar toe het goed toeven is met een drankje op het terras van de Baronshoeve.

Contact details

De Baronshoeve
Kasteelweg 7A
6095 ND Baexem

T. 06-44617742
E. info@debaronshoeve.nl

Voor openingstijden kijk op de website

Scroll naar boven