Museumboerderij De Leimskoel in Roggel

Maak een reis terug in de tijd in Museumboerderij de Leimskoel.

Hoe leefde en werkte men vroeger? Tijdens een bezoek aan de boerderij maakt u een sprong terug naar de vorige eeuw. Een vrijwilliger maakt u graag wegwijs in onze verzameling van materialen, gebruikt door boeren en andere vaklieden. Bezoekers zullen aangenaam verrast worden door onze uitgebreide verzameling. Zoekt u een leerzame tussenstop tijdens een familiedag of fietstocht? Komt u alleen of met een grote groep? U bent van harte welkom!

Bezichtiging en rondleiding
Iedere zondag vanaf april tot november van 13.30 u. tot 16.00 u. bent u welkom. Ook op de dinsdagochtend tussen 10.00 u. en 12.00 u. kunt u hier terecht. Leden van de Heemkundevereniging Roggel zijn dan aanwezig en kunnen u dan een en ander vertellen over hoe het alledaagse leven op een Limburgse langgevelboerderij er in de eerste helft van de vorige eeuw eruitzag. U krijgt dan een kijkje in het woongedeelte maar ook de de stal en schuur komen aan bod. De werktuigen in de “sjop” zullen uiteraard ook worden bekeken.

Ook is het mogelijk om op verzoek rondleidingen te geven voor bijv. (buurt)verenigingen, fietsgroepen of bedrijven die een uitstapje organiseren.

Contact details

Kunneweg 10
6088 NV  Roggel

E: secretariaat@heemkunderoggel.nl
T: 0475-495362
F: /heemkunderoggel

Scroll naar boven