Van Waes kastelenfietsroute

De route is vernoemd naar de adellijke familie Van Waes. De laatste telg – Anna Salomé van Waes – van dit geslacht is door een brute onthoofding om het leven gekomen.  Zij verloor in het jaar 1794 haar hoofd onder de guillotine in Parijs als vermeend tegenstandster van de Franse Revolutie. Volgens sommigen had ze de vijanden van deze revolutie geholpen. Anderen beweren dat ze haar sieraden had verstopt en dat ze is verraden door haar huishoudster.

Volgens een sage waart zij vooral op stormachtige herfstavonden zonder hoofd rond op haar kasteel Borgitter, net over de grens bij Neeritter, op zoek naar haar verloren juwelen.

De route start in het centrum van Neeritter, vanwaar u via Haler, Tungelroy, Ell, Leveroy afzakt naar Grathem. Hier komt u langs het prachtige Kasteel Buggenum, thans eigendom van de Provincie Limburg. Via Hunsel en Ittervoort komt u weer terug bij uw startplaats op het Krekelbergplein in Neeritter.

Route details

Start parkeerplaats Krekelbergplein in centrum Neeritter.
Totaal aantal KM: 43

Volg Knp 20-omkeren-25-26-93-29-28-95-48-47-72-44-32-71-31-volg KNP33 tot Ittervoort: volg dan Bosserstraat- Begoniastraat (rechtsaf)-Margarethastraat (rechtsaf)-Driessensstraat naar Neeritter KM 43

Scroll naar boven