Dorpsommetje Horn

Wandelen door voormalig moerassig land.
Deze wandeling start bij hotel-restaurant de Abdij aan het Kerkpad. Horn was tot 1991 een zelfstandige gemeente, maakte daarna deel uit van de gemeente Haelen en nu, sinds 2007, van de gemeente Leudal. De naam Horn, en haar alternatieve spellingen Horne, Hurnen en Hornin, stammen af van het Germaanse Hornjôn, wat “heuvel of hoek in een moerassig land” betekent. De Maas was de natuurlijke scheiding tussen Horn en het nabijgelegen Roermond.

De wandeltocht laat u kennismaken met alle wetenswaardigheden van het dorp Horn. U komt langs prachtige culturele objecten zoals de Molen Welvaart en de Molen De Hoop, langs kasteel Horn en door mooie natuur en gezellige straatjes. Molen De Hoop in Horn is de enige zestienkanter in Europa en is in 2009 grondig opgeknapt. De Hoop is in 1817 gebouwd en heeft als een van de weinige molens in Limburg samen met Molen de Welvaart uit 1865 de oorlog zonder zware schade overleefd.

Het kasteel Horn is een van de oudste, nog intacte middeleeuwse ringmuurburchten in Nederland. De burcht is gebouwd op een natuurlijke verhoging aan de Maas.

Horeca-suggestie:

  • de Abdij (Kerkpad 5)

Route details

Startpunt: bij de Hotel Abdij (Kerkpad 5)
Aantal km: 7

Volg: Kerkpad 5 – 18- terug naar 50 – 51 – 52 -53 – 39 – 37 – 44 – 45 – 54 – 55 – eindpunt Kerkpad 5

Scroll naar boven