Dorpsommetje Buggenum

Buggenum Maasdorp met verborgen schoonheden.
Wandelen over vluchtpaden en langs waterstenen in het Maasdorp Buggenum. Buggenum is gebouwd volgens een uniek stratenpatroon. Vanwege regelmatig voorkomende overstromingen werden huizen alleen aan de hoge kant van de hoofdwegen gebouwd. Uniek zijn ook de vluchtpaden, die verborgen liggen in de achtertuinen. Op diverse historische huizen vindt men waterstenen of inkervingen die de hoogte van het water aangeven.

Bij de start van het Ommetje op het Kerkplein ziet U aan één kant de zo kenmerkende bebouwing. En aan de andere kant ‘Mooi Buggenum’, het uiterwaardengebied met speelterrein ‘het Klauterbrook’, ontworpen door de schoolkinderen zelf. Het gebied wordt op natuurlijke wijze beheerd met schapen en koeien.
De route eindigt bij de St. Aldegundiskerk die gebouwd is op een terp. Het kerkschip en de toren dateren van na de 2e wereldoorlog (opgeblazen in 1944).

NB:
In Buggenum worden de komende jaren de dijken verstevigd en tijdens die werkzaamheden kan een een afkorting worden gemaakt via knp 70-73-97

Horeca-suggestie:

  • Oppe Berg (Bergstraat 3)
  • Eetcafe de Eyk (Dorpsstraat 28)
  • Cafe het Veerhuis (Dorpsstraat 100)

Route details

Startpunt knp 97, Kerkplein Buggenum
Aantal km: 3,2

Volg: 97-95-96-91-93-99-70-72-74-75-98-97

Scroll naar boven